top of page

Aanschaf

Prijs

Eén van de meest gestelde vragen, en niet geheel onbelangrijk, is; "wat kost een pup?"

Er is niet één prijs die alle fokkers aanhouden, maar er zijn wel richtlijnen, die zijn opgegeven door de rasverenigingen in het land waar de fokker woont. De genoemde prijzen zijn dan ook richtlijnen voor een pup met stamboom, uit geteste ouders.

Nederland: €1000 - €1500

België: €1000 - €1750

Duitsland €1000 - €1750

Frankrijk €1000 - €2500

De 15 weken regel

De 15 weken regel is de nachtmerrie van elke fokker. Ingevoerd om illegale hondenhandel tegen te gaan, maar als pup koper betekent het dat als je een pup over de grens koopt, je hem pas na 15 weken mag ophalen. Dit heeft met de rabies enting te maken. Die is pas geldig vanaf 12 weken, en dan moet je nog drie weken quarantine rekenen. De meeste fokkers willen daarom niet meer naar het buitenland verkopen, als je geen fokker bent.

 

Wij hebben besloten dat wel nog steeds te doen. In goed overleg mag je pup gewoon de verplichte tijd bij ons blijven. En je mag hem nog steeds elke week komen bezoeken.

Opvoeding en vroege socialisatie

Veel fokkers raden aan direct met de socialisatie te beginnen. Neem je pup naar zo veel mogelijk plekken en zorg dat hij met zo veel mogelijk mensen in aanraking komt.... Daar denken wij toch anders over! Lees hier meer over de vroege socialisatie.

Wat heb ik nodig?

Welke spullen moet je eigenlijk in huis hebben als er een pup bij je komt wonen?

Voor ons lijkt het allemaal zó normaal, maar als het je eerste hondje is weet je vaak niet waar je moet beginnen, en dat is heel begrijpelijk. Hier vind je vast wat basis spullen. Door de weken heen zal de fokker van je pup je helpen bij het kiezen van de juiste spullen die hier niet bij staan.

Please reload

Terug naar de infomap

Dreamworks
White Swiss
Shepherd dogs
bottom of page