De pupjes van Gioia zijn geboren!

Op 18 april zijn Rambo en Gioia de trotse ouders van een drieling geworden!!

WELKOM Dreamworks Quick Bang Farrah (506 gram) (bandje rood)

Farrah betekent Happiness, net als Gioia

Dreamworks Quick Bang Howard (520 gram) (bandje groen)

Howard betekent Defender

Dreamworks Quick Bang Sheldon (502 gram) (bandje blauw) Sheldon betekent On a Hill, Protected

Het was allemaal nog even spannend, omdat het iets minder soepel verlopen is dan we gewend zijn.

Op 17 april verloor Gioia wat rood, bloederig slijm. Een goed teken dachten we, haar slijmprop! Dit betekent dat de baarmoedermond aan het openen is, en ze dus een klein beetje ontsluiting heeft. Het kan dan nog wel dagen duren, maar de bevalling was duidelijk in aantocht.

Ze heeft de hele dag diep geslapen, vaak is dat een teken van ontsluitingsweeën (of ze graven zich een weg naar China, no in between zegmaar.)

Tegen de avond verloor ze weer wat slijm. We hielden haar wel goed in de gaten, maar maakte ons niet erg zorgen. We dachten dat het vast de nacht van 18 op 19 april zou worden, want haar papa was op 19 april jarig. Een nacht goed slapen dus nog, dachten we. Ja grapje zeker.

De kist staat in de puppyren, en ze heeft me de hele nacht wakker gehouden door aan de ren te rammelen. En steeds als ik naar beneden ging om te zien wat er aan de hand was ging ze terug slapen, geen tekenen van een naderende bevalling. Ook de temperatuur was nog hoog, dus ik weer naar boven, Gioia weer rammelen en zo ging het tot 5 uur door.

De volgende ochtend, op 18 april, verloor ze opeens groen vocht. Dit is meestal geen goed teken, want het is ofwel vruchtwater, dat groen ziet omdat een pup gepoept heeft en die moet dan SNEL geboren worden (maar er waren geen persweeën), of er is van binnen iets vies aan de hand.

We hebben ongeveer een half uur afgewacht en overlegd, maar toen er na het opnemen van haar temperatuur opeens een hele kledder groene troep naar buiten kwam hebben we direct de dierenarts gebeld. Ook zij zeiden direct komen, geen twee uur meer wachten.

Omdat we in de buurt geen dierenarts kennen die we met dit soort zaken vertrouwen, zijn we een uur naar Eersel, Nederland gereden. Gelukkig zijn ze daar zeer kundig, en hebben ze snel en zeer accuraat gehandeld. Zodra we binnen kwamen kreeg Gioia direct een infuus en werd haar buikje geschoren. Ik denk dat tussen het moment van aankomst en de geboorte van de eerste pup een half uur zat.

Al heel snel waren er drie gezonde pups geboren. Allemaal uit 1 hoorn. Daarna werd er een vierde uit dezelfde hoorn geboren die al overleden was. Waarschijnlijk al een paar dagen geleden. En waren wij even "in for a surprise" want toen ze de andere hoorn open maakte werd de kamer gevuld met een lucht, nou ik zal je de details besparen, maar ik ben blij dat ik daar niet met een nuchtere maag stond.

In die hoorn hebben ook pupjes gezeten (logischerwijs zijn dat er 3, 4 of 5 geweest; hetzelfde aantal plus of min 1). Ook deze pups waren al een paar dagen dood, en waren al beginnen ontbinden. Wat een geluk dat we op ons gevoel zijn afgegaan. Gioia was niet ziek (geen koorts en had vanochtend nog heel goed gegeten) en aan de baarmoeder zelf was niets te zien. Goed spoelen en een preventieve antibiotica kuur zou dus moeten voldoen. Maar als we later waren geweest was Gioia zeker haar baarmoeder kwijt geweest, of nog veel erger, wij waren Gioia kwijt geweest. Het is een godswonder dat de drieling ongeschonden uit de strijd is gekomen!

We zijn de dierenartsen in Eersel, en in het bijzonder Bregje, heel erg dankbaar voor het snelle handelen! Zoals een collega fokker al zei, daar kunnen andere dierenartsen nog wat van leren :)

Ondanks dat we de bevalling niet live hebben kunnen uitzenden, heb ik toch veel video materiaal waar ik een uitgebreide geboorte film van gemaakt heb. Enjoy :)

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Categorieën
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Dreamworks
White Swiss
Shepherd dogs