Outcross pupjes verwacht!!

In het voorjaar van 2022 plannen wij een prachtige outcross combinatie!
IMG_9999.jpg
IMG_2450.jpg

Op 3 april 2022 zijn de pupjes van Leo en Norit geboren!!

Deze pupjes worden geregistreerd als Duitse Herder langhaar

 

Leo is een Hollandse Herder Langhaar, geboren in Frankrijk. Norit is een Duitse Herder Langhaar, bij ons geboren. Haar vader is onze lieve knappe Frans import Onyx en haar moeder is onze mooie lieve Zwitsers import Elsa.

Dit nest is een outcross combinatie. Het doel hiervan is om nieuw bloed voor de Duitse en Witte Herders te fokken. De combinatie van Leo en Norit moet het inteeltcoëfficiënt van het nest dramatisch naar beneden brengen wat zal zorgen voor gezondere honden met een langere levensverwachting en een gezondere levensverloop. 

Voor Norit is het haar eerste nestje, maar ze heeft zich ontpopt tot een ware oermoeder. We zijn erg onder de indruk. Leo heeft zich al eerder bewezen. De pupjes zullen allemaal sable brindle zijn (denk hyena kleur) en langstok haar hebben.

We verwachten lieve, sportieve honden met een zeer grote will to please die kunnen uitblinken in de hondensport. Ze kunnen kunnen functioneren als gezinshond en we verwachten dan ook dat deze pups uitzonderlijk goed geschikt zijn voor een gezin met (jonge) kinderen.

Norit heeft HD A (OFA good), ED 0/0 (OFA normaal) en is vrij van afwijkingen in de rug (OFA normaal).

Leo heeft HD A (OFA good), ED 0/0 (OFA normaal) en is vrij van afwijkingen in de rug (OFA normaal).

Ook zijn ze door middel van de embarkvet DNA vrij getest van meer dan 200 afwijkingen en ziektes, waaronder het MDR1 en DM gendefect. De pups zullen hier ook vrij van zijn. 

 

Wij bieden sinds enkele jaren aan om ook de pups op het volledige embark panel te laten testen. Bij het invullen van het puppyformulier kun je aangeven of je hier interesse in hebt.

De pupjes krijgen een stamboom, een paspoort, worden ontwormt, geënt en verwend.

De pupjes zijn 3 april geboren en mogen vanaf 29 mei het nest verlaten. Alle pupjes zullen LANGHARIG zijn. Moest je interesse hebben, wacht dan niet te lang met aanmelden! Dit kun je doen door het puppyformulier in the vullen.

Dreamworks
White Swiss
Shepherd dogs