Pensioenthuis gezocht

Volwassen honden op zoek naar hun pensioenthuis

Ieder jaar moeten wij een evaluatie maken van waar we mee bezig zijn, waar we naartoe willen en daarbij altijd de toekomst van het ras in gedachte houden. Soms kom je dan tot de conclusie dat, hoe hard je ook je best doet en hoe hard je zoekt naar een geschikte partner, dat sommige honden geen toevoeging meer zijn voor het voortbestaan van ons ras. We moeten hierbij denken aan karakter, gezondheid en genen-diversiteit. 

En dan komt voorop te staan wat eigenlijk nog véél belangrijker is, de toekomst van de hond. Wij moeten ons dan afvragen of de hond in kwestie bij ons zijn allerbeste leven kan leiden. Vaak is het antwoord "ja", maar heel soms is het antwoord nee. En dan moeten wij, hoe pijnlijk ook, voor de hond kiezen en een "pensioen thuis" voor hen zoeken.

De honden die via deze weg worden geplaatst gaan niet naar de eerste de beste, ze gaan onder contract na uitgebreide evaluatie en er zal een proefperiode zijn. Om een beeld te krijgen van wie je bent zouden we graag hebben dat je ons puppyformulier invult. Je kunt bij "voorkeur voor nest" de naam van de hond waar je je voor aanmeldt aanklikken.

IMG_1578.jpg

Siouxy

Geboren op 17 maart 2016

Siouxy - wat je uitspreekt als "Soezie" is een ongelooflijk zachtaardig hondje dat werkelijk de allerliefste hond ter wereld is met kinderen. Lief is eigenlijk het enige woord waar ik haar mee kan omschrijven. Ze draagt ook een ongelooflijke rust uit, desondanks kan ze vréselijk hard lopen en doet dit ook graag. Ze leeft bij ons in een roedel en doet elke dag een kleine race met haar beste vriendinnen. We zouden haar graag zien bij mensen die al een hond hebben, maar zeker niet te dominant is. Waar ze veel buiten kan vertoeven maar ook lekker in huis mee kan doen. Omdat ze hier in een roedel leeft is ze niet gewend om te wandelen. Ik weet dus niet hoe ze dit vindt en hoe ze zich gedraagt. Katten idem, aangezien wij geen katten hebben.

Siouxy kan goed een aantal uur in de bench.

Aantal nesten gehad: geen

IMG_8844.jpg

Ralph

Geboren op 15 juni 2018

Ook voor Ralph zoeken wij een thuis;

Ralph is een deugniet, maar ongelooflijk lief. Een echt knuffelkont (verwendddd) die door zijn formaat enigszins lomp uit de hoek kan komen. Met mijn zoontje van anderhalf is hij heel erg voorzichtig, altijd geweest, maar soms geeft hij met wel nog een hartaanval, daar moet je dus wel tegen kunnen :) Zoals Siouxy leeft hij in een roedel en is niet gewend om dagelijks wandelingen te maken. Dit is dus iets wat je moet oefenen met hem. Hij is goed met andere honden, zal nooit zelf dominant uit de hoek komen maar verdedigt zichzelf wel als andere honden vervelend doen.

Voor Ralph zoeken we iemand die veel samen met hem wil zijn. Iemand die thuis werkt, of juist samen wilt gaan reizen. Ik denk dat hij een hondenvriendje ook heel fijn zou vinden.

Ralph kan goed een aantal uur in de bench.

Aantal nesten gehad: geen

Dreamworks
White Swiss
Shepherd dogs