top of page

Kennel informatie

Dreamworks is een tweede generatie kennel. Dwz, mijn moeder is in 1992 begonnen met het fokken van dit prachtige ras onder de kennelnaam van Vlerckensteyn. Zij fokt ook nog steeds. In 2009 heb ik zelf een kennelnaam aangevraagd en ben ik vol enthousiasme aan dit grote avontuur begonnen. Naast lange wandelingen en training vind ik hondenshows heel erg leuk. Vooral met onze kampioensreu Zucchero Meldolesi (imp IT) heb ik heel veel geshowd en gewonnen.

Onze honden leven bij ons in huis, en hebben de volledige tuin van 4000M² tot hun beschikking. Deze hebben we volledig voor ze omheind waardoor ze zo vrij als vogeltjes kunnen leven. 's Nachts zijn ze meestal binnen, maar overdag kunnen ze zelf kiezen. De meeste kiezen ervoor om buiten te vertoeven.

Als ze alle testen ondergaan hebben en de uitslagen zijn goed genoeg naar onze wens, dan mogen ze eens een nestje krijgen. De ouderparen worden zeer zorgvuldig uitgekozen. Hierbij kijken we voornamelijk naar gezondheid, karakter en bloedlijnen. Af en toe betekent dit dat we (ver) de landsgrenzen over gaan om een reu te bezoeken. Daardoor zul je als puppy ouder de vader van de pup niet altijd leren kennen, anders dan van onze verhalen, foto's en filmpjes. Dat is natuurlijk jammer, maar onze eigen hondjes maken dat dubbel en dwars goed hoor ;)

Ieder nestje is voor ons altijd weer even spannend. -Ja echt, ook na al die jaren. :)

We kijken er elke keer weer enorm hard naar uit. De geluidjes, de puppygeur, en we gaan helemaal los op het kopen van speelgoed, halsbandjes en nog meer dekens! Alles word dan ook nauwkeurig bij gehouden via een afgesloten Facebook groep, waar alleen de ouders van de puppies van dat huidige nestje lid van zijn. Zo kun je elkaar leren kennen, en de puppies samen zien opgroeien. Uiteraard komen er ook foto's hier op de website en op de algemene Facebook groep. Deze vind je hier!

Als je jezelf aan wilt melden om op de wachtlijst te komen voor een aankomend nestje, nodigen we je altijd eerst een keer uit. Zo kunnen we kennis maken, voelen of er een klik is en goed doorspreken of een pup van onze kennel op dit moment de juiste is voor jou en je gezin.

Als je erdoor komt wordt je op de wachtlijst geplaatst en steeds op de hoogte gehouden van de vorderingen van loopsheid/dekking/dracht/geboorte, en zodra de puppies geboren worden krijg je bericht of er een pupje voor je bij is. Er worden heel vaak meer pupjes geboren dan het aantal wachtende mensen die op de wachtlijst staan, dus we hoeven zelden iemand teleur te stellen.

Wanneer er een pupje voor je bij zit mag je, afhankelijk van hoe de bevalling loopt, direct op bezoek komen. We verwachten van de aanstaande ouders eigenlijk elke week een bezoekje. Op die manier ga je de pupjes (her)kennen en krijg je door de weken heen een voorkeur voor één of twee pupjes. 

Met 7 weken leeftijd krijgen ze een karaktertest en aan de hand daarvan kijken we welk pupje het beste bij je past. Meestal is dat de pup waar je een voorkeur voor hebt. Als dat niet het geval is wordt dat uitgebreid besproken, en maken we samen de beslissing of het juist is om je favoriete pupje te kiezen, of dat je beter toch een ander kiest.

De pupjes mogen vanaf 9 weken verhuizen. We hebben een aantal jaren geleden heel bewust gekozen om ipv de puppy enting op 6 weken, de volledige enting op 8 weken te geven. We zijn van mening dat dit logischer is, en de pup dit beter kan verwerken in zijn kleine lijfje. We houden ze dan nog een week, zodat ze niet én een dip in hun immuunsysteem hebben van de enting,  én in een volledig nieuwe situatie/plek geplaatst worden. We hebben enkel zeer positieve ervaringen met deze methode.

Please reload

Terug naar de infomap

Dreamworks
White Swiss
Shepherd dogs
bottom of page