Duitse Herder pupjes verwacht!!

Rond Kerst 2021 verwachten wij Duitse Herder langaar pupjes!!
IMG_0670.jpg
IMG_2737.jpg

Rond 26 december verwachten wij een nestje langharige pupjes van onze kanjers James en Momo!!

 

James en Momo zijn beiden Duitse herders met een rechte rug (dus geen oud Duitse Herder of Groenendaeler).

James is een prachtige zoon van Onze Onyx (imp FR) en Voodoo, Momo is een dochter van onze Anna (imp CH) en Rambo (imp USA). Beiden honden zijn gefokt binnen een outcross project. Het doel hiervan is om nieuw bloed voor de Witte Herders te fokken. Zowel James als Momo hebben dus één Witte Herder en één Duitse Herder Langhaar ouder. Ze zijn zelf gekleurde Duitse Herders en ook zo geregistreerd. Beiden hebben echter 1 kopie van het recessief rood gen (bij de Witte Herder uit zich dit als wit). Om tot uiting te komen heb je twee genen van dit gen nodig. Daarom verwachten wij van deze combinatie zowel gekleurde als witte Duitse Herder pupjes. 

Voor James zal dit zijn eerste nest zijn, voor Momo het tweede. Voor haar eerste nest ben ik naar Engeland gereden en ook uit dat nest hebben we 3 witte pupjes mogen krijgen. Alledrie zijn aangekeurd als Zwitserse Witte Herder en wonen bij fokkers.

Van dit nest verwachten we pupjes in de kleuren:

Effen zwart

Black & Tan (zoals James)

Wolfgrauw sable (zoals Momo)

Wit

Mogelijk de kleuren zoal genoemd maar in blauw/dilute.

We verwachten lieve, sportieve honden met een grote will to please die perfect kunnen functioneren als gezinshond. We verwachten dat deze pups uitzonderlijk goed geschikt zijn voor een gezin met (jonge) kinderen.

Momo heeft HD A, ED 0/0 en is vrij van afwijkingen in de rug.

James heeft HD A, ED 1/1 en is vrij van afwijkingen in de rug.

Ook zijn ze dmv DNA vrij getest van onder andere het MDR1 en DM gendefect. De pups zullen hier ook vrij van zijn.

 

Wij bieden sinds enkele jaren aan om ook de pups op het volledige embark panel te laten testen. Bij het invullen van het puppyformulier kun je aangeven of je hier interesse in hebt.

De pupjes krijgen een stamboom als Duitse Herder, een paspoort, worden ontwormt, geënt en verwend.

De pupjes worden eind december verwacht en mogen eind februari het nest verlaten. Alle pupjes zullen LANGHARIG zijn. Moest je interesse hebben, wacht dan niet te lang met aanmelden! Dit kun je doen door het puppyformulier in the vullen.

IMG_0770.jpg
IMG_1713.jpg
Dreamworks
White Swiss
Shepherd dogs